SESTAVINE:
Za 12 velikih muffinov.
- 250 g moke (bela)
- 1 pecilni prašek
- 100 g sladkorja (če delamo z borovnicami ali s katerim drugim sadjem, 150 g)
- 10 dag masla ali olja
- 2 jajci
- 2 dL mleka ali jogurta
Ker sam biskvit nima posebnega okusa, dodamo v zmes:
- 200 g borovnic ali drugo poljubno sadje,
ali
- 200 g (bele ali temne čokolade),
ali
- 100 g bele čokolade + karamelo,
ali
- improviziramo po svojem okusu.
POSTOPEK:
Preden začnemo pripravljati maso za muffine, vklopimo pečico na 180 °C.
V večji skledi začnemo mešati jajci ter dodamo mleko ali jogurt. Med tem v posodi na štedilniku razpustimo maslo ter ga dodamo zmesi. V kolikor uporabljamo olje, dodamo cca. 1 dL olja direktno v zmes.
Dodamo sladkor. Na koncu vmešamo še moko, kateri smo primešali pecilni prašek.
Ko smo zmes dobro premešali, začnemo dodajati sadje, čokolado ali druge sestavine.
V kolikor dodajamo čokolado, jo nalomimo na manjše koščke ter jo nato počasi umešamo v zmes. Z mešanico napolnimo modelčke za muffine.
Pečemo na 180 °C, 15 do 20 minut.
NASVET:
Karamelo pripravimo tako, da sladkor počasi razpustimo v posodi. Ko porjavi, ga prelijemo na papir za peko in počakamo da se ohladi. Koščke karamele dodamo v zmes.
Za 12 velikih muffinov.
- 250 g moke (bela)
- 1 pecilni prašek
Muffins Photo by: Matic Golob (http://www.maticgolob.co.uk) |
- 10 dag masla ali olja
- 2 jajci
- 2 dL mleka ali jogurta
Ker sam biskvit nima posebnega okusa, dodamo v zmes:
- 200 g borovnic ali drugo poljubno sadje,
ali
- 200 g (bele ali temne čokolade),
ali
- 100 g bele čokolade + karamelo,
ali
- improviziramo po svojem okusu.
POSTOPEK:
Preden začnemo pripravljati maso za muffine, vklopimo pečico na 180 °C.
V večji skledi začnemo mešati jajci ter dodamo mleko ali jogurt. Med tem v posodi na štedilniku razpustimo maslo ter ga dodamo zmesi. V kolikor uporabljamo olje, dodamo cca. 1 dL olja direktno v zmes.
Dodamo sladkor. Na koncu vmešamo še moko, kateri smo primešali pecilni prašek.
Ko smo zmes dobro premešali, začnemo dodajati sadje, čokolado ali druge sestavine.
V kolikor dodajamo čokolado, jo nalomimo na manjše koščke ter jo nato počasi umešamo v zmes. Z mešanico napolnimo modelčke za muffine.
Pečemo na 180 °C, 15 do 20 minut.
NASVET:
Karamelo pripravimo tako, da sladkor počasi razpustimo v posodi. Ko porjavi, ga prelijemo na papir za peko in počakamo da se ohladi. Koščke karamele dodamo v zmes.
Ni komentarjev:
Objavite komentar