nedelja, 27. julij 2014

Eni in edini - Muffini

SESTAVINE:

Za 12 velikih muffinov.

- 250 g moke (bela)
- 1 pecilni prašek
Muffins
Photo by: Matic Golob (http://www.maticgolob.co.uk)
- 100 g sladkorja (če delamo z borovnicami ali s katerim drugim sadjem, 150 g)
- 10 dag masla ali olja
- 2 jajci
- 2 dL mleka ali jogurta

Ker sam biskvit nima posebnega okusa, dodamo v zmes:
- 200 g borovnic ali drugo poljubno sadje,
ali
- 200 g (bele ali temne čokolade),
ali
- 100 g bele čokolade + karamelo,
ali
- improviziramo po svojem okusu.



POSTOPEK:

Preden začnemo pripravljati maso za muffine, vklopimo pečico na 180 °C.

V večji skledi začnemo mešati jajci ter dodamo mleko ali jogurt. Med tem v posodi na štedilniku razpustimo maslo ter ga dodamo zmesi. V kolikor uporabljamo olje, dodamo cca. 1 dL olja direktno v zmes.

Dodamo sladkor. Na koncu vmešamo še moko, kateri smo primešali pecilni prašek.

Ko smo zmes dobro premešali, začnemo dodajati sadje, čokolado ali druge sestavine.

V kolikor dodajamo čokolado, jo nalomimo na manjše koščke ter jo nato počasi umešamo v zmes. Z mešanico napolnimo modelčke za muffine.

Pečemo na 180 °C, 15 do 20 minut.

NASVET:

Karamelo pripravimo tako, da sladkor počasi razpustimo v posodi. Ko porjavi, ga prelijemo na papir za peko in počakamo da se ohladi. Koščke karamele dodamo v zmes.

Ni komentarjev:

Objavite komentar