petek, 8. november 2013

Quiche z mocarelo, posušenimi paradižniki in baziliko - "a la Nina"


SESTAVINE:
Quiche

TESTO

- 100 g masla
- 200 g moke, tip 500
- 1 rumenjak
- ščep soli
- 0,4 dL vode

NADEV

- mocarela narezana na koščke ali naribana
- posušeni paradižniki (na soncu ali vloženi)
- preostali jajčni beljak + 2 jajci
- 400 mL kisle smetane
- 1 dL mleka
- sol, poper in bazilika

POSTOPEK:

Sestavine dobro premešamo in testo zavijemo v folijo za živila, ter ga pustimo počivati 30 minut v hladilniku. 

Po pretečenem času, ga razvaljamo in prenesemo v pekač premera 28 cm. Nežno ga prebodemo z vilicami, da se ne tvorijo mehurji in pečemo pri 180 °C, 10 minut.

Za nadev zmešamo jajca, dodamo kislo smetano in mleko, ter začimbe.

Po 10 minutah vzamemo pekač iz pečice, nanj položimo paradižnike in mocarelo. Vse skupaj prelijemo z jajčno zmesjo in okrasimo z baziliko. 

Pečemo še približno 30 minut.

TRIK: Namesto paradižnikov in mocarele lahko uporabimo prekajenega lososa in por ali pa feta sir in fige, hruške in brie, ali kaj drugega, po lastnem okusu. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar