torek, 5. november 2013

Ajdovi krekerji z olivami - "a la Nina"

Ker včasih paše in ker moraš biti fit!

SESTAVINE: 
Quick and healthy

- 1 jedilna žlica lanenih semen
- 3 jedilne žlice ajdove kaše
- 2 jedilni žlici semen (bučna, sončnična, sezamova ...)
- 4 jedilne žlice ajdove moke
- sol, poper, ter mleti česen
- zelene in/ali črne olive

POSTOPEK:

Ajdovo kašo in lanena semena namočimo v vodo za 1 uro in jih po pretečenem času odcedimo.

Med tem, ko se ajdova kaša namaka, ogrejemo pečico na 130 °C. V teflonski ali keramični posodi prepražimo semena, ki smo jih izbrali. Semena vsujemo v vročo ponev in jih na zmernem ognju konstantno mešamo, dokler rahlo ne porjavijo.

Olive narežemo na majhne koščke. Vse sestavine dobro premešamo.

Na pladenj položimo papir za peko in zmes razprostremo po pladnju v poljubnih oblikah, debeline približno 0,5 cm.

Pečico ogrejemo na 130 °C in pečemo približno 1 uro, dokler se krekerji ne posušijo.

TRIK: Namesto oliv lahko uporabimo tudi posušene paradižnike.

Povzeto po: Nina Železnik


Ni komentarjev:

Objavite komentar