Ker v nedeljo, po kosilu, vedno prija dobra sladica!
SESTAVINE:
Sacher torta |
BISKVIT
- 15 dag sladkorja
- 15 dag masla
- 15 dag moke
- 8 do 9 jajc
- 1 pecilni prašek
- 1 vanilijev sladkor
- 15 dag temne čokolade za peko
- 3 jedilne žlice mleka
- 1 dL ruma
- 1 dL mleka
- 250 - 300 g marelične marmelade
PRELIV
- 200 g temne čokolade za peko
- 3 - 4 jedilne žlice sončničnega olja
POSTOPEK:
Preden začnemo mešati sestavine, vklopimo pečico na 180 °C.
Ločimo rumenjake od beljakov in v večji posodi zmešamo sladkor, maslo in rumenjake. Dodamo zavojček vanilijevega sladkorja.
Nad soparo raztopimo čokolado, kateri dodamo 3 žlice mleka, da dobimo gladko zmes. Zmes vmešamo v zgornjo mešanico.
Mešanici dodamo moko, katero predhodno presejemo in ji dodamo pecilni prašek.
V ločeni posodi penasto umešamo beljake. Sneg je dovolj zbit, ko lahko posodo obrneš okoli, priporočam nad glavo, in ne pade ven.
Počasi vmešamo peno iz beljakov k preostali mešanici.
Vse skupaj prenesemo v pekač, katerega smo predhodno po obodu namastili z maslom, na spodnjo stran pa položili papir za peko, ter postavimo v pečico za 50 minut.
Po peki, prelijemo pečen biskvit z mešanico ruma in mleka, skupaj 2 dL, ter pustimo stati minimalno 2 uri, da se biskvit prepoji.
V manjši posodi, na štedilniku, do vretja zagrejemo marelično marmelado in jo odstavimo.
Ko se biskvit ohladi, ga prerežemo na približno polovici in ga prelijemo s kuhano marmelado. Nanj položimo drugo polovico.
V ločeni posodi, nad soparo raztopimo približno 200g čokolade, skupaj z 3 do 4 žlicami sončničnega olja, te prelijemo preko torte.
NASVET: Torto lahko okrasimo s čokoladnimi napisi po vrhu, postrežemo jo pa skupaj s stepeno sladko smetano.
Ni komentarjev:
Objavite komentar