nedelja, 3. november 2013

Sacher, die Original

Ker v nedeljo, po kosilu, vedno prija dobra sladica!

SESTAVINE:

Sacher torta
BISKVIT

- 15 dag sladkorja
- 15 dag masla
- 15 dag moke
- 8 do 9 jajc
- 1 pecilni prašek
- 1 vanilijev sladkor
- 15 dag temne čokolade za peko
- 3 jedilne žlice mleka
- 1 dL ruma
- 1 dL mleka
- 250 - 300 g marelične marmelade

PRELIV

- 200 g temne čokolade za peko
- 3 - 4 jedilne žlice sončničnega olja


POSTOPEK:

Preden začnemo mešati sestavine, vklopimo pečico na 180 °C.

Ločimo rumenjake od beljakov in v večji posodi zmešamo sladkor, maslo in rumenjake. Dodamo zavojček vanilijevega sladkorja.

Nad soparo raztopimo čokolado, kateri dodamo 3 žlice mleka, da dobimo gladko zmes. Zmes vmešamo v zgornjo mešanico. 

Mešanici dodamo moko, katero predhodno presejemo in ji dodamo pecilni prašek.

V ločeni posodi penasto umešamo beljake. Sneg je dovolj zbit, ko lahko posodo obrneš okoli, priporočam nad glavo, in ne pade ven.

Počasi vmešamo peno iz beljakov k preostali mešanici.

Vse skupaj prenesemo v pekač, katerega smo predhodno po obodu namastili z maslom, na spodnjo stran pa položili papir za peko, ter postavimo v pečico za 50 minut.

Po peki, prelijemo pečen biskvit z mešanico ruma in mleka, skupaj 2 dL, ter pustimo stati minimalno 2 uri, da se biskvit prepoji.

V manjši posodi, na štedilniku, do vretja zagrejemo marelično marmelado in jo odstavimo.

Ko se biskvit ohladi, ga prerežemo na približno polovici in ga prelijemo s kuhano marmelado. Nanj položimo drugo polovico.

V ločeni posodi, nad soparo raztopimo približno 200g čokolade, skupaj z 3 do 4 žlicami sončničnega olja, te prelijemo preko torte.

NASVET: Torto lahko okrasimo s čokoladnimi napisi po vrhu, postrežemo jo pa skupaj s stepeno sladko smetano.


Ni komentarjev:

Objavite komentar