Včasih je potrebno monotonost krompirja in riža razbiti s testeninami, za malo večjo inovativnost, pa se lahko potrudimo in naredimo njoke, takšnih in drugačnih oblik.
SESTAVINE:
Njoki |
- 1 kg krompirja
- 2 jajčna rumenjaka
- sol
- poper
- 150 g moke Farina 00 ali bele ostre moka - TIP 500
POSTOPEK:
Krompir operemo in ga damo v posodo s hladno vodo. Posodo postavimo
na ogenj in pustimo vreti približno 20 minut. Posodo odstavimo in odlijemo
vodo. Ko se krompir ohladi, ga olupimo in stisnemo s pomočjo stiskalca za
krompir.
Stiskalec krompirja |
Stisnjenemu krompirju dodamo sol in poper. Dodamo
dva jajčna rumenjaka, ki omogočita, vezavo sestavin in 150 g moke. Mešanico
pregnetemo s prsti, vendar ne premočno.
Ko pripravimo maso za njoke, jo razvaljamo in poljubno
oblikujemo. Za oblikovanje je priporočljivo uporabiti riževo moko, saj se tako
testo manj lepi na površino in roke.
Ideje, kako pripraviti njoke različnih oblik, si lahko ogledate tudi na videoposnetku.
Ni komentarjev:
Objavite komentar