ponedeljek, 7. oktober 2013

Piščančja prsa s panceto, porom, korenjem in timijanom

Piščanec v čolnu? Ne glede na to, kolikor čudno se to sliši, si lahko na enostaven način prihranimo veliko časa s kuho, kakor tudi čiščenjem pečice. Easy peasy kosilo, končano v 10 minutah.

Piščanec s panceto, porom, korenjem in timijanom
SESTAVINE:
- piščančje prsi (brez kože)
- panceta (dimljena ali ne)
- 1 por
- 1 koren
- olivno olje
- belo vino
- timijan
- sol
- poper
- maslo

POSTOPEK:

Pečico vklopimo in segrejemo na 200 °C.

Medtem, ko se pečica ogreje, odstranimo kožo s piščančjih prsi in jih prerežemo na polovico.
Por očistimo in odstranimo zunanje liste. Narežemo ga na 0,5 cm debele kolobarje. Kolobarje stresemo v skledo, kamor dodamo nariban koren, nekaj vejic timijana, olivno olje, sol, poper in 1 dl belega vina. Vse skupaj dobro premešamo.

Iz alu-folije naredimo čolničke, dovolj velike, da bomo vanje lahko položimo piščančje prsi in zgoraj narejeno mešanico. Mešanico razdelimo na polovico in jo razporedimo v aluminijasta čolnička. Na to položimo polovico piščančjih prsi, ki jih predhodno ovijemo v 5 do 7 rezin pancete. Po vrhu lahko dodamo košček masla. Vse skupaj prenesemo v pečico in pečemo 25 do 35 minut.

TRIK: Po želji lahko na vrh pancete 10 minut pred koncem pečenja dodamo sir (cheddar ali kaj podobnega).

Ni komentarjev:

Objavite komentar