sreda, 16. oktober 2013

Njoki "Al Forno"

Si študent in imaš zelo malo časa, imaš naporen delovnik ali pa ti zgolj ni do kuhe? Tukaj je preprost recept, kako končati kosilo v 10 minutah.

Njoki "Al Forno"
SESTAVINE:

- njoki (100 g na osebo)
- grah (150 g)
- sir; parmezan, brie, fontina
- žajbelj
- sol
- poper
- maslo


POSTOPEK:

Ponev, katero lahko prenesemo tudi v pečico, postavimo na štedilnik in vanjo damo košček masla. Ko se maslo razpusti dodamo nekaj lističev žajblja, ga na hitro popražimo in dodamo grah, ki ga prav tako popražimo na maslu.

Medtem, ko pripravljamo omako za njoke, na štedilnik postavimo lonec poln vode, ki jo solimo. Ko voda zavre, vanjo vsujemo njoke. Ko le ti priplavajo na površje, so kuhani.

Ko je grah popražen, dodamo kuhane njoke. Na vrh dodamo brie narezan na koščke ter nariban parmezan in sir fontina.

Posodo odstavimo iz štedilnika in jo prenesemo v vnaprej ogreto pečico na 200 °C za 10 do 15 minut.

TRIK: Če želimo izboljšati okus, lahko preden dodamo grah, na maslu popečemo tudi na koščke narezano slanino.


Ni komentarjev:

Objavite komentar